Hoogte WBSO subsidie

Vooraf brengen wij u op de hoogte hoeveel subsidie u kunt ontvangen. Onze klanten ontvangen jaarlijks tienduizenden euro’s subsidie per ondernemer. Het kabinet stelt voor 2016 een bedrag van 1.152 miljoen euro beschikbaar voor het uitkeren van WBSO subsidie. Honderden collega ondernemers gaan u al voor. Bijvoorbeeld voor 1 werknemer die full time technisch werk verricht, ontvangt u al gauw € 17.500,- per jaar.  Laat geen subsidie geld liggen. Reageer nu voor een vrijblijvend gesprek. Contact

Maximaal profiteren

Wilt u maximaal mee kunnen profiteren? Dan begint uw traject met een gedegen WBSO aanvraag, maar ook een goede projectbegeleiding waardoor u later niet in de problemen komt. Wordt de WBSO aanvraag toegekend dan is er de mogelijkheid om nog veel meer subsidies te krijgen. Loop niet tienduizenden euro’s mis. Blijf uw concurrenten een stap voor. Laat ons de subsidies voor u aanvragen, binnenhalen en begeleiden. Wij hebben de kennis en ervaring. Bel of mail voor vrijblijvende informatie.

WBSO regeling in 2016

Ondernemingen met een loonheffingennummer zoals BV’s krijgen 32% of 40% (starters) subsidie over de eerste € 350.000,- aan loonkosten voor Speur- & Ontwikkelingswerk (S&O). Over de resterende S&O-loonkosten is het voordeel 16%.

Zelfstandigen die in een kalenderjaar tenminste 500 uur aan S&O-werk verrichten, krijgen een vast subsidiebedrag toegewezen. Het gaat dan om € 12.484,- of € 18.729,- (starters). Zelfstandigen krijgen deze subsidie in de vorm van een extra verhoging van de zelfstandigenaftrek.

Hoogte WBSO subsidie in 2016

Onderneming met personeel 

32% subsidie over de eerste
€ 350.000,- aan loonkosten voor S&O-werk, over resterende S&O-loonkosten 16%

Startende onderneming

40% subsidie over de eerste
€ 350.000,- aan loonkosten voor S&O-werk, over resterende S&O-loonkosten 16%

Zelfstandige*

€ 12.484,-

Startende zelfstandige* 

€ 12.484,- plus € 6.245,- extra

Zelfstandige met personeel* 

aftrek voor zelfstandige plus subsidie over loonkosten (zie onderneming)

* bij tenminste 500 uur aan S&O-werk

Ondernemingen en zelfstandigen dienen zelf de S&O-uren goed vast te leggen zodat de WBSO administratie in orde is. WBSO-MKB kan u hierbij begeleiden door een onafhankelijke controle. Op deze manier bent u beter voorbereid op een controlebezoek van de subsidieverstrekker en kunt u correcties en boetes voorkomen.

Meer informatie? Contact

Subsidies aanvragen

Wij zijn onder meer actief in:

  • ICT - Software
  • Maakindustrie
  • Machine- en apparatenbouw
  • Elektro- en energietechniek
  • Agro, food, veredeling

Doe hier de test

Contact

Subsidie aanvragen? Maak een afspraak, of stel uw vraag.

Vrijblijvend advies